Onsdag 19 April 2023
kl. 18:00 - 20:00
Vennesla Kulturhus 38 13 73 00 https://maps.app.goo.gl/XHcHoB2KTMVUSURJ6?g_st=ic

Nå kan du være med å bestemme hvordan Vennesla skal utvikle seg!

Hvordan skal vi utvikle Vennesla til en enda mer attraktiv og innovativ kommune å bo i? Onsdag 19 april klokka 18:00 – 20.00 (med enkel servering) i Kulturhuset kan du være med på å svare på dette. Lars Ueland Kobro, "fremtidsforsker" fra Universitetet i Sørøst-Norge har jobbet mye med medborgerskap, frivillighet og stedsutvikling. Han vil lede oss gjennom en kveld hvor vi skal se nærmere på hvordan vi kan jobbe tettere sammen for å skape et bærekraftig lokalsamfunn.

Vennesla kommune står ovenfor store utfordringer innenfor klima, demografi og utenforskap. Problemer kan ofte ikke løses med de samme verktøyene som skapte dem, så la oss se om vi kan finne noen nye! Lars Kobro sier at når en gammel modell for å løse et problem mister sin effekt, er vår naturlige innskytelse å prøve hardere. Vi pusher på for å få løsningsmodellen til å virke, selv om vi har innsett at det gjør den ikke. Vår neste innskytelse er å skylde på vår egen evne, eller dessverre ofte andres evne til å ikke få modellen til å virke, sier han. Vi vil få se eksempler fra andre steder, og høre om initiativer i Vennesla som peker mot nye måter å skape stedlig attraktivitet. Også inviterer vi deg til å være med i et arbeid med å skape nye og nyttige ideer for bygdas framtid.

 

Hvordan kan vi sammen skape et lokalsamfunn som preges av innenforskap? Hvordan skal vi sammen sikre gode oppvekstsvilkår? Hvordan skal vi sammen skape et sted hvor det er godt å bo, trygt å arbeide og interessant å besøke? Den 19.4.vil du få møte innflyttere, kulturarbeidere, næringsaktører og ildsjeler med det til felles at de ser muligheter og kvaliteter ved bygda vår som kan være byggesteiner for videre utvikling. Hva ser du – hva tenker du – og hva kan du bidra med på byggverket?

 

Lars Ueland Kobro har en verktøykassa full av prosessverktøy og trendanalyser som han vil bruke sammen med oss i dette begynnende framtidsverkstedet. Han vil lede oss trygt igjennom kvelden hvor vi sammen vil arbeide med ny felles forståelse for hvordan vi kan skape fremtiden sammen.

 

Fra programmet:

  • Innledning om samskaping som verdi og metode for fremtidsbygging
  • En salongsamtale med innflyttere om stedskvaliteter og framtidsønsker
  • Orienteringer om Venneslaportalen og en tilskuddsportal m.m. 
  • Eksempler på samskapende stedsutvikling til inspirasjon – og kanskje etterfølgelse?
  • Rikelig anledning til innspill og ideer fra alle.


Arrangører Vennesla Næringsforening, Frivilligsentralene og Vennesla Kommune 

Påmelding er stengt
Ons 19.04.2023
18:00 - 20:00
Vennesla Kulturhus 38 13 73 00 https://maps.app.goo.gl/XHcHoB2KTMVUSURJ6?g_st=ic
Del på

Nyttige lenker

Kontakt

Sosiale media

2024 © Vennesla foreningsportal